ΗΠΑ: Ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Ενδεχομένως μέσα στην εβδομάδα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Άσκηση του ρωσικού στρατού Russian Defense Ministry Press Service via AP

Στο συμπέρασμα οτι εντός των επόμενων ημερών η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία οδηγούνται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν. Για εισβολή την Τετάρτη κάνει λόγο ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανέβασε μια κλίμακα ακόμη τον τόνο των προειδοποιήσεών της περί επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως είναι πιθανό να συμβεί μέσα σε μερικές ημέρες.

«Ανησυχούμε βαθιά πως η Ρωσία ενδέχεται να αναλάβει δράση εναντίον της Ουκρανίας ήδη από αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France24.

Στο «συμπέρασμα» αυτό έχει καταλήξει η Ουάσινγκτον βλέποντας την πορεία «της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία», σε «όλες τις πλευρές της», επέμεινε.

Η Ρωσία προχωρά σε κλιμάκωση αντί για αποκλιμάκωση, συγκεντρώνει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία, είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Ο δρόμος της διπλωματίας παραμένει ανοικτός», διαβεβαίωσε μολαταύτα ο κ. Μπλίνκεν.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πείσουμε τη Ρωσία πως πρέπει να ακολουθήσει τη διπλωματική οδό, την οδό του διαλόγου για να επιλυθούν οι όποιες διαφορές υπάρχουν ειρηνικά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσφατα η Ουάσινγκτον προειδοποιούσε περί επαπειλούμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία προτού ολοκληρωθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, δηλαδή πριν από την 20ή Φεβρουαρίου.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι έχει πληροφορίες για ρωσική εισβολή την Τετάρτη

Την πληροφορία πως την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιήσει εισβολή στα ουκρανικά εδάφη η Ρωσία έκανε γνωστή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του τη Δευτέρα, επαληθεύοντας τους φόβους μίας πολεμικής σύρραξης σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Περισσότεροι από 100.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι, όπως αναφέρει το thehill.com, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, εγείροντας ανησυχίες μεταξύ των συμμάχων των ΗΠΑ και του NATO ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια στρατιωτική εισβολή, την ίδια ώρα που η Μόσχα αρνείται συνεχώς ότι έχει τέτοια σχέδια.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να φύγουν από τη Λευκορωσία αμέσως

Οι αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στην επικράτεια της Λευκορωσίας πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή αμέσως, αναφέρει οδηγία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα, επικαλούμενο τη συγκέντρωση στρατευμάτων της Ρωσίας κατά μήκος των λευκορωσικών συνόρων με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα