Ουκρανία: Κατακερματίστηκε ο ρωσικός στρατός στη μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς

Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία
Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία AP

Τις μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία υπέστησαν οι Ρώσοι κατά τη διάρκεια της μάχης για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς, σύμφωνα με τους New York Times. "Ήταν η πιο αιματηρή", αναφέρει η εφημερίδα.

Κατά την προσπάθειά του να διασχίσει τον ποταμό Σέβερσκι Ντονέτς στην περιοχή του Λουγκάνσκ ο ρωσικός στρατός έχασε περισσότερους από 400 στρατιώτες, γράφουν οι The New York Times επικαλούμενοι στοιχεία του Institute for the Study of War (ISW).

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η μάχη αυτή υπήρξε μια από τις πιο αιματηρές μάχες καθ’ όλη την διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

"Στις 11 Μαΐου το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε τις ρωσικές πλωτές γέφυρες όπως και τα ρωσικά στρατεύματα με τον εξοπλισμό τους που είχαν συγκεντρωθεί πυκνά γύρω από αυτές, με αποτέλεσμα όπως μεταδίδεται να σκοτωθούν 485 άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα από 80 άρματα μάχης", μεταδίδει το ISW.

Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία
Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία AP

Συνολικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή είχαν σταλεί 550 Ρώσοι στρατιωτικοί για να περάσουν τον ποταμό μα στόχο να περικυκλώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κοντά στο Ρουμπέζνι από βορειοδυτικά.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Λουγκάνσκ, Σεργκέι Γκαϊντάι στο Telegram κάνει λόγο για 1000 Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη μάχη αυτή και για περίπου 100 άρματα μάχης και άλλο εξοπλισμό που καταστράφηκαν. "Εκείνη η ντροπιαστική επιχείρηση, την οποία έκαναν στην Μπελογκορόφκα, θα περάσει στην ιστορία του πολέμου αυτού μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ως η ήττα τους στην περιοχή του Λουγκάνσκ. Επειδή οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν σχεδόν 100 μονάδες εξοπλισμού και σκοτώθηκαν δύο ρωσικές ταξιαρχίες, που σημαίνει σχεδόν χίλιοι στρατιώτες", έγραψε ο Γκαϊντάι.

Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία
Η μάχη για τη γέφυρα στο Σέβερσκι Ντονέτς στην Ουκρανία AP


Στις 14 Μαΐου το ρωσικό υπουργείου Άμυνας, ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πλωτές γέφυρες και μονάδα του ουκρανικού στρατού "που προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό Σέβερσκι Ντονέτς".

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αναφορές αξιωματούχου του ΝΑΤΟ στο NBC News, η Ρωσία έχει χάσει περίπου το 1/3 της μαχητικής ισχύος που είχε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία
SHARE:

24Media Network