Ουκρανία: Μετράνε νεκρούς στο Ντνίπρο, το Κρεμλίνο επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες

Ουκρανία: Μετράνε νεκρούς στο Ντνίπρο, το Κρεμλίνο επιμένει να αρνείται τις κατηγορίες
Βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο AP

Λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο της Ουκρανίας κι ενώ οι ελπίδες για επιζώντες "σβήνουν", το Κρεμλίνο επιμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν αστικές υποδομές. Καταδίκη από τον ΟΗΕ.

Το Ντνίπρο εξακολουθεί να μετρά τις πληγές του, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία.

Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, ωστόσο οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων “σβήνουν”.

“Δίνουμε μάχη για κάθε έναν” από τους κατοίκους, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο τελευταίο του διάγγελμα και δεσμεύτηκε πως “η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή”.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιμένει πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν αστικές υποδομές.

Βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο AP

“Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν κτήρια κατοικιών, ούτε αστικές υποδομές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες “καταδίκασε” τη φονική ρωσική επίθεση στο Ντνίπρο, ένα νέο δείγμα “υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου”, δήλωσε σήμερα μια από τους εκπροσώπους του.

“Ένα συγκρότημα κατοικιών επλήγη το βράδυ του Σαββάτου στο Ντνίπρο, σε μια από τις πιο φονικές επιθέσεις στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής”, δήλωσε η Στέφανι Τρέμπλεϊ σε δημοσιογράφους. “Ο γενικός γραμματέας καταδίκασε την επίθεση αυτή, λέγοντας ότι είναι ένα νέο δείγμα υποψίας παραβιάσεων του Δικαίου του Πολέμου”, πρόσθεσε.

Η συντονίστρια για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στην Ουκρανία Ντενίζ Μπράουν ζήτησε τη διενέργεια “ουσιαστικής έρευνας για υποψίες εγκλημάτων πολέμου και τη δίωξη των υπόπτων”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

“Οι αριθμοί των νεκρών αναμένεται να αυξηθούν, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται”, συμπλήρωσε.

“Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι είναι άστεγοι λόγω της επίθεσης αυτής”, υπογράμμισε επίσης, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ βοηθούν στη μετεγκατάστασή τους, καθώς και στη διανομή κλινοσκεπασμάτων, ζεστών ρούχων, ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων.

Βομβιστική επίθεση σε πολυκατοικία στο Ντνίπρο AP

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του να συνδράμει στη διαμεσολάβηση για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε το γραφείο του Ερντογάν.

“Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας ο πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει το έργο της διευκόλυνσης και της διαμεσολάβησης για την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών και αμμωνίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα