Ο Γιανουκόβιτς έκανε δεκτή την παραίτηση της Κυβέρνησης Αζάροφ

Ο Γιανουκόβιτς έκανε δεκτή την παραίτηση της Κυβέρνησης Αζάροφ

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στην Ουκρανία. Κάνει πίσω ο πρόεδρος για να γλυτώσει τη θέση του (Vids)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έκανε την Τρίτη δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ και του συνόλου της κυβέρνησης, όπως ανακοινώθηκε από την ουκρανική προεδρία.

Ο Γιανουκόβιτς ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να συνεχίσουν το έργο τους μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, διευκρινίστηκε.

Το Κοινοβούλιο ανακάλεσε την ισχύ των νόμων για τις διαδηλώσεις

Το ουκρανικό Κοινοβούλιο απέσυρε σήμερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασής του, τους ιδιαίτερα αυστηρούς νόμους για τις διαδηλώσεις που συνέβαλαν στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος αμφισβήτησης.

Υπέρ της ανάκλησης των νόμων που επικρίθηκαν από τις δυτικές χώρες ως πλήγμα στις ελευθερίες ψήφισαν 361 βουλευτές έναντι δυο που ψήφισαν κατά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με χειροκροτήματα.

Το Κοινοβούλιο θα συνέλθει εκ νέου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όταν οι βουλευτές θα συζητήσουν για τη χορήγηση αμνηστίας στους διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Το Κοινοβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην πολιτική κρίση.

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Μικόλα Αζάροφ.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ελπίδα στο Βερολίνο ότι η παραίτηση του Αζάροφ θα είναι ένα "μήνυμα" προς την αντιπολίτευση για "νέες συνομιλίες" μαζί της.

"Ελπίζω ότι με την παραίτηση του Ουκρανού πρωθυπουργού, οι ηγέτες της Ουκρανίας στέλνουν ένα μήνυμα στην αντιπολίτευση, το οποίο θα οδηγήσει σε νέες συνομιλίες. Η παραίτηση του πρωθυπουργού μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την αναζήτηση ενός πολιτικού συμβιβασμού", τόνισε ο γερμανός υπουργός.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: