Παγκόσμια Τράπεζα: Στην αντεπίθεση η Γκεοργκίεβα – Εμπλέκει το γραφείο του πρώην προέδρου στο σκάνδαλο

Παγκόσμια Τράπεζα: Στην αντεπίθεση η Γκεοργκίεβα – Εμπλέκει το γραφείο του πρώην προέδρου στο σκάνδαλο
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. AP

Για χειραγώγηση κατηγορεί το γραφείο του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Γκεοργκίεβα σχετικά με το σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα καταφέρθηκε την Παρασκευή (24/09) εναντίον μιας ανεξάρτητης έκθεσης σχετικά με τον φερόμενο ρόλο της σε ένα σκάνδαλο “χειραγώγησης δεδομένων” προς όφελος της Κίνας, ενώ εκείνη βρισκόταν στην Παγκόσμια Τράπεζα, λέγοντας πως περιείχε «θεμελιώδη λάθη» και χρησιμοποίησε υπαινιγμούς ως δεδομένα.

Κατηγόρησε επίσης το γραφείο του πρώην προέδρου της Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ για χειραγώγηση, λέγοντας πως το γραφείο του είχε προτείνει να συμπεριληφθούν τα στοιχεία από το Χονγκ Κονγκ στη σειρά κατάταξης της Κίνας στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business 2018 προκειμένου να ενισχυθεί η θέση της Κίνας.

Η Γκεοργκίεβα, η οποία δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί, επέκρινε την έκθεση, την οποία συνέταξε η νομική εταιρεία WilmerHale, σε μια δήλωση προς το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο εξετάζει το θέμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα