Παναγία των Παρισίων: Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα και σκίτσα που ραγίζουν καρδιές

Παναγία των Παρισίων: Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα και σκίτσα που ραγίζουν καρδιές

Εφημερίδες σε όλο τον κόσμο μετέδωσαν τα δυσάρεστα νέα και "φιλοξένησαν" στα πρωτοσέλιδά τους φωτογραφίες της τυλιγμένης στις φλόγες Παναγίας των Παρισίων. Σκιτσογράφοι και καλλιτέχνες απέδωσαν τη θλίψη της καταστροφής με έναν δικό τους τρόπο.

Η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Notre Dame στο Παρίσι, σκόρπισε παντού τη θλίψη, αφού ένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά μνημεία καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του. Ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, ενώ τα κειμήλια που φιλοξενούνται στο εσωτερικό του Ναού είναι ανεκτίμητης αξίας και ευτυχώς αρκετά από αυτά σώθηκαν.

Η πυρκαγιά στη Notre Dame, που μετρά περίπου 850 χρόνια ιστορίας, συγκλόνισε τόσο τη Γαλλία, όσο και ολόκληρο τον κόσμο. Πέρα από τα συγκλονιστικά γαλλικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πολλές χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, μετέδωσαν το πρωί της Τρίτης τα δυσάρεστα νέα και “φιλοξένησαν” στα πρωτοσέλιδά τους την είδηση της φωτιάς, με φωτογραφίες του τυλιγμένου στις φλόγες Ναού των, να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Πέρα από τη δημοσιογραφική κάλυψη του θέματος, διάφοροι σκιτσογράφοι και καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από την ανείπωτη τραγωδία του Παρισιού και αποτύπωσαν την τεράστια θλίψη με έναν διαφορετικό τρόπο, ενώ, αξίζει να σημειωθεί, πως τα περισσότερα σκίτσα έχουν για πρωταγωνιστή τον αγαπημένη Κουασιμόδο, πρόσωπο-σύμβολο της Παναγίας των Παρισίων. Δείτε παρακάτω μερικά από τα διεθνή πρωτοσέλιδα για την καταστροφή της Notre Dame και συγκινητικά σκίτσα:

Συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα από τον διεθνή Τύπο

The Times kiosko.net

The Independent kiosko.net

The Guardian kiosko.net

Der Tagesspiegel kiosko.net


El Pais kiosko.net

La Repubblica kiosko.net

Σκίτσα που αποτυπώνουν τη θλίψη αλλιώς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα