Πάπας Φραγκίσκος: “Το chatting δεν είναι επικοινωνία. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε”

Πάπας Φραγκίσκος: “Το chatting δεν είναι επικοινωνία. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε”
Ο πάπας Φραγκίσκος AP

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο πάπας Φραγκίσκος τους κάλεσε να περιορίσουν την χρήση των social media και να αρχίσουν να επικοινωνούν όπως θα έπρεπε με τις οικογένειές τους.

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την τελευταία γενική ακρόαση πριν από το νέο έτος, απευθύνθηκε στους πιστούς που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους ζήτησε να μάθουν να χρησιμοποιούν υπεύθυνα τις νέες τεχνολογίες.

«Μέσα στις οικογένειες, πρέπει να ξαναρχίσουμε να επικοινωνούμε, και το τσάτινγκ δεν είναι επικοινωνία» τόνισε ο Φραγκίσκος. Στην συνέχεια πρόσθεσε με νόημα:

«Ο Ιησούς, η Παναγία και Ιωσήφ, προσεύχονταν και δούλευαν. Και εγώ ρωτώ: εσύ στην οικογένειά σου ξέρεις να επικοινωνείς, ή είσαι σαν και εκείνα τα παιδιά που κάθονται στο τραπέζι του σπιτιού, το καθένα με το κινητό στο χέρι; Στα τραπέζια αυτά επικρατεί μόνον σιωπή, σαν να ψάλλουν λειτουργία».

«Η οικογένεια είναι ένας θησαυρός που πρέπει να προστατευθεί και να στηριχθεί. Πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε», είπε ο Αργεντινός ποντίφικας.

Ο Φραγκίσκος, τέλος, αναφέρθηκε στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, «όπως, ακριβώς, η οικογένεια της Ναζαρέτ, η οποία αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στην Αίγυπτο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα