Πάπας Φραγκίσκος: ''Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους ιερείς;''

Pope Francis waves from his popemobile along the Copacabana beachfront on his way to celebrate Mass in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, July 28, 2013. Hundreds of thousands of young people slept under chilly skies in the white sand awaiting Francis final Mass for World Youth Day.  (AP Photo/Jorge Saenz)
Pope Francis waves from his popemobile along the Copacabana beachfront on his way to celebrate Mass in Rio de Janeiro, Brazil, Sunday, July 28, 2013. Hundreds of thousands of young people slept under chilly skies in the white sand awaiting Francis final Mass for World Youth Day. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων. Κατηγορηματική άρνηση για χειροτόνηση γυναικών

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την επιστροφή του από τη Βραζιλία προέβη σε μία φιλελεύθερη δήλωση, αναφορικά  με τη στάση που κρατούσαν οι προκάτοχοί του, για το θέμα των ομοφυλόφιλων.

Βρισκόταν εντός του αεροπλάνου που θα τον μετέφερε στην Ιταλία, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε την άποψή του για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.

Τότε ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: ''Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω το σεξουαλικό προσανατολισμό των ιερέων. Αν κάποιος άνθρωπος αναζητά τον Ιησού και το καλό, ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω αυτή τη συμπεριφορά;''.

Επιπλέον, προσέθεσε πως οι ομοφυλόφιλοι δε θα πρέπει να περιθωριοποιούνται, αντίθετα θα πρέπει να εντάσσονται στην κοινωνία.

Τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο ''ποντίφικας'' είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι ''οριστική''.

''Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει "όχι". Αυτή η πόρτα έχει κλείσει'' τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

Πηγή: wsj

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάπας Φραγκίσκος: ''Ο Ιησούς ανώτερος από το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου''

Αποθέωσαν τον Πάπα Φραγκίσκο στην Κοπακαμπάνα

SHARE:

24Media Network