Παραιτήθηκε ο Βραζιλιάνος υπουργός αθλητισμού λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο

default image

Καταρρέει υπό το βάρος των σκανδάλων η κυβέρνηση Ρούσεφ, με τη Βραζιλία να μπαίνει στην τελική ευθεία για τη διεξαγωγή των αγώνων εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης

Ο υπουργός Αθλητισμού της Βραζιλίας Τζόρτζ Χίλτον αποχώρησε από το αξίωμά του και θα αντικατασταθεί από τον Ρικάρντο Λεισέρ προσωρινά, είπε το γραφείο της προέδρου της Βραζιλίας χθες.

Η αποχώρηση του Χίλτον ανακοινώνεται μόλις πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η αποχώρηση του υπουργού έπεται της απόφασης του κεντρώου κόμματος PMDB την περασμένη εβδομάδα να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ.

Ο Λεισέρ είναι ανώτατος αξιωματούχος στο υπουργείο Αθλητισμού ο οποίος χειρίζεται τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς.

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την απόφαση του Βραζιλιάνικου Δημοκρατικού Κινήματος να αποσύρει τους έξι υπουργούς που ανήκουν στις τάξεις του και όλα τα μέλη του που έχουν διοριστεί σε κρατικά αξιώματα, αποσύροντας τη στήριξη στην κυβέρνηση. Βάσει του προεδρικού συστήματος της Βραζιλίας, η κατάρρευση της κυβέρνησης δεν συνεπάγεται ότι η Ρουσέφ οφείλει να εγκαταλείψει το αξίωμα, αλλά η εξέλιξη αυξάνει τις πιθανότητες η πρόεδρος να αποπεμφθεί από το Κογκρέσο μέσα σε μήνες το αργότερο. Αυτό θα σήμαινε πως ο 75χρονος Μισέλ Τέμερ, ο ηγέτης του PMDB και αντιπρόεδρος της χώρας, θα είναι πρόεδρος.

Καταρρέει η “πέτρα του σκανδάλου” Electrobas

Η κρατική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας Electrobras κατέγραψε οικονομικές απώλειες 2,85 δισ δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες.

Η Electrobras είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λατινική Αμερική, ενώ το οικονομικό αυτό αποτέλεσμα επηρεάζει αρνητικά τη διαμόρφωση του οικονομικού της αποτελέσματος για το σύνολο του 2015.

Η πολιτική και οικονομική αστάθεια χαρακτηρίζουν πλέον τις εξελίξεις στη Βραζιλία, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras, αλλά και τ’ αρνητικά οικονομικά της αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα