Παράθυρο ΔΝΤ για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας με φόντο το προσφυγικό

Παράθυρο ΔΝΤ για χαλάρωση των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας με φόντο το προσφυγικό

Με έμμεση αναφορά της η γενική διευθύντρια του IMF αφήνει να εννοηθεί ότι πρέπει να χαλαρώσουν οι δημοσιονομικοί στόχοι για τις χώρες που δέχονται μεγάλες ροές προσφύγων

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με άρθρο της στο blog του ΔΝΤ και τίτλο « Μετανάστευση: Ένα παγκόσμιο πρόβλημα που έχει ανάγκη μιας συνολικής λύσης» αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο της και να επαινέσει τις χώρες που δέχονται το βάρος των προσφύγων.

Ειδικότερα, η κ.Λαγκάρντ χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ιορδανίας και φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, σημείωσε: «Με την υποστήριξη του ΔΝΤ, για παράδειγμα, η Ιορδανία, ήταν σε θέση να προσαρμόσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για να βοηθήσει στην κάλυψη αυτής της ανάγκης».

Παράλληλα, κάλεσε τις πλούσιες χώρες να «διευρύνουν τον ορίζοντά τους» και να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες. «Ορισμένες χώρες με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, θα όφειλαν να εξετάσουν την υποδοχή περισσότερων προσφύγων», καλώντας να υπάρξει διεθνής δράση, μερικές ημέρες πριν από τη σύνοδο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αντάλια (Αττάλεια) της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, ΔΝΤ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντάισελμπλουμ και Βερολίνο επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Κριστίν Λαγκάρντ: Οι πρόσφυγες μπορούν να είναι το αντίδοτο στη γήρανση της Ευρώπης

SHARE:

24Media Network