Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για την απαγόρευση Pride στην Άγκυρα

Παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας για την απαγόρευση Pride στην Άγκυρα
Πορεία περηφάνιας AP

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα, η Διεθνής Αμνηστία πήρε θέση στο γεγονός της απαγόρευσης διεξαγωγής της καθορισμένης πορείας Pride στην Άγκυρα από φοιτητές.

Η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, με την οποία κάνει έκκληση να επιτραπεί η πορεία του Pride φοιτητών, που έχει κανονιστεί να γίνει σε Πανεπιστημιούπολη στην Άγκυρα.

Η πορεία είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, όμως απαγορεύτηκε από το τμήμα διδασκόντων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (METU).

Ο Φώτης Φιλίππου, Διευθυντής Εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη δήλωσε τα εξής:

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια οι φοιτητές/τριες του συγκεκριμένου πανεπιστημίου διαδήλωναν στην πανεπιστημιούπολή τους για να τιμήσουν το Pride και να ζητήσουν ισότητα και αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είναι η γιορτή της αγάπης που στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους εκείνους και όλες εκείνες που αγωνίζονται να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Τουρκία και πέραν αυτής.

Αντί να απαγορεύσει το Pride, το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να στηρίζει και να προστατεύει τέτοιες πορείες και να αμφισβητεί την ομοφοβία και της τρανσφοβία. Η Πρυτανεία πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή της και να επιτρέψει στους φοιτητές να διαδηλώσουν χωρίς την απειλή εκφοβισμού ή βίας».

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών της 14ης Μαρτίου 2019 σε επίσημη αίτηση παροχής πληροφοριών από τον δικηγόρο της KAOS-GL, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, δεν υπάρχει γενική απαγόρευση των εκδηλώσεων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Άγκυρα και κάθε αίτηση αξιολογείται ξεχωριστά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα