Partygate: Επιβλήθηκαν είκοσι πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων Covid

Partygate: Επιβλήθηκαν είκοσι πρόστιμα για παραβίαση των κανόνων Covid
Ο Μπόρις Τζόνσον AP Photo/Alberto Pezzali

Είκοσι σταθερές ειδοποιήσεις κυρώσεων θα εκδοθούν για παραβιάσεις των κανόνων της Covid-19 στις συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στη Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Την επιβολή 20 συνολικά προστίμων συνιστά να επιβληθούν η αστυνομία, αναφορικά με τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του lockdown.

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία δεν θα κατονομάσει τα άτομα ούτε θα επιβεβαιώσει ποια γεγονότα σχετίζονται με τις ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών, ωστόσο από την πλευρά της η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι θα επιβεβαιώσει εάν ο πρωθυπουργός είναι μεταξύ των παραληπτών.

Οι ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών θα περάσουν στο Γραφείο Ποινικού Μητρώου ACRO, το οποίο έχει την ευθύνη για την έκδοση των προστίμων σε ιδιώτες, ενώ οι παραλήπτες των προστίμων έχουν 28 ημέρες είτε για να πληρώσουν είτε να αμφισβητήσουν την ποινή.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να αμφισβητήσουν το πρόστιμο, η αστυνομία θα επανεξετάσει την υπόθεση και θα αποφασίσει εάν θα αποσύρει το πρόστιμο ή θα προσφύγει στο δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ:

Η έρευνα για καταγγελίες για παραβιάσεις των κανονισμών Covid-19 στο Whitehall και την Downing Street έχει προχωρήσει τώρα στο σημείο όπου οι πρώτες παραπομπές για ειδοποιήσεις καθορισμένων ποινών (FPN) θα γίνονται στο Γραφείο Ποινικού Μητρώου ACRO.

Σήμερα θα αρχίσουμε αρχικά να παραπέμπουμε 20 ειδοποιήσεις καθορισμένων κυρώσεων που θα εκδοθούν για παραβιάσεις των κανονισμών Covid-19. Στη συνέχεια, το Γραφείο Ποινικού Μητρώου ACRO θα είναι υπεύθυνο για την έκδοση των FPN στο άτομο μετά τις παραπομπές από το MPS.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προχωρήσουμε γρήγορα αυτή την έρευνα και έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά αξιολογήσεων. Ωστόσο, λόγω του σημαντικού όγκου του ερευνητικού υλικού που απομένει να αξιολογηθεί, ενδέχεται να γίνουν περαιτέρω παραπομπές στην ACRO εάν γίνει το αποδεικτικό όριο.

Όπως ισχύει για όλες τις προκαθορισμένες κυρώσεις που εκδόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το MPS θα ακολουθήσει την Εγκεκριμένη Επαγγελματική Πρακτική για Σχέσεις με τα ΜΜΕ, η οποία αναφέρει ότι ‘Ταυτότητες ατόμων που αντιμετωπίζονται με προφυλάξεις, πρόστιμα υπέρβασης ταχύτητας και άλλες καθορισμένες ποινές – εκτός δικαστικές διαθέσεις – δεν πρέπει να αποδεσμεύονται ή να επιβεβαιώνονται’.

Δεν θα επιβεβαιώσουμε τον αριθμό των παραπομπών από κάθε μεμονωμένο συμβάν που υπόκειται στην έρευνά μας, καθώς η παροχή μιας ανάλυσης σε αυτό το σημείο μπορεί να οδηγήσει σε αναγνώριση των ατόμων“.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες η αστυνομία του Λονδίνου απέστειλε στον Βρετανό πρωθυπουργό ερωτηματολόγιο στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου υποσχόμενος να αντλήσει διδάγματα, αποκλείοντας όμως να παραιτηθεί μετά τη δημοσιοποίηση ενός πορίσματος, που καταλογίζει “λάθη ηγεσίας” στο σκάνδαλο των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη”, είχε πει ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Συγγνώμη απλά για τα πράγματα που δεν κάναμε σωστά και συγγνώμη για τον τρόπο που αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε”, σημείωσε ο συντηρητικός ηγέτης ενώπιον των βουλευτών.

“Κατάλαβα και θα το διορθώσω”, συμπλήρωσε, υποσχόμενος διοικητικές αλλαγές στη λειτουργία της Ντάουνινγκ Στριτ.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του παραμένει “άξια εμπιστοσύνης”, αναφέροντας τα επιτεύγματα μετά το Brexit, την επιτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας κατά του κορονοϊού ή ακόμα και την απάντησή του στην ουκρανική κρίση.

Θέλω να πω στους πολίτες αυτής της χώρας: Γνωρίζω ποιο είναι το θέμα, είναι εάν αυτήν την κυβέρνηση μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς για να τα καταφέρει και απαντώ ναι μπορείτε να μας εμπιστευτείτε, ναι, μπορείτε να μας εμπιστευτείτε ότι θα καταφέρουμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα