Πενγκ Σουάι: Παίρνει πίσω την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Πενγκ Σουάι: Παίρνει πίσω την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
Πενγκ Σουάι AP

Η Πενγκ Σουάι αναφέρθηκε για πρώτη φορά, δημόσια, στην καταγγελία που έκανε στις αρχές Νοεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σεξουαλική παρενόχληση δηλώνοντας πως "παρερμηνεύτηκε".

Η Πενγκ Σουάι δήλωσε την Κυριακή πως δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική παρενόχληση και πως η δημοσίευσή της στα ΜΚΔ είχε παρερμηνευτεί.

“Πρώτον, πρέπει να τονίσω ένα σημείο που είναι εξαιρετικά σημαντικό, δεν έχω πει ή γράψει ποτέ ότι κάποιος με κακοποίησε σεξουαλικά” φαίνεται να λέει η αθλήτρια σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το Lianhe Zaobao ένα εκ των ΜΜΕ της Σιγκαπούρης.

Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται δημόσια στην καταγγελία. Σημείωσε πως η δημοσίευσή της στο Weibo (μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας) ήταν ένα “προσωπικό ζήτημα” χωρίς να δώσει περαιτέρω έκταση στο θέμα. Η 35χρονη Πενγκ Σουάι συμπλήρωσε πως “οι άνθρωποι τείνουν να παρερμηνεύουν συχνά” ενώ διευκρίνισε πως διαμένει στο σπίτι της στο Πεκίνο χωρίς καμία επίβλεψη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Πενγκ Σουάι απασχόλησε τα διεθνή μέσα όταν στις αρχές Νοεμβρίου κατηγόρησε μέσω των social media τον πρώην αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκάολι για αναγκαστική σεξουαλική επαφή στο σπίτι του στην πόλη Τιαντζίν.

Η μαρτυρία της, διεγράφη άμεσα από την κινεζική μηχανή λογοκρισίας, όπως και οι αντιδράσεις για το θέμα, που εξαπλώθηκαν αστραπιαία στο διαδίκτυο, καθώς οι αναζητήσεις τόσο για την Σουάι, όσο και για τον Γκάολι στο Weibo, ήταν αποκλεισμένες και στην μηχανή αναζήτησης Baidu.

Μετά την καταγγελία και για μεγάλο χρονικό διάστημα η αθλήτρια δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση ενώ διεθνείς φορείς και ΜΜΕ είχαν εκφράσει φόβους για την ασφάλειά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα