Περού: Ανακαλύφτηκαν τάφοι παιδιών και ανθρωποθυσίες 1.000 ετών

Περού: Ανακαλύφτηκαν τάφοι παιδιών και ανθρωποθυσίες 1.000 ετών
Τάφοι με λείψανα 1.000 ετών ανακαλύφτηκαν στη Λίμα ert.gr

Τα λείψανα 29 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και τριών παιδιών που είχαν θαφτεί πριν από 1.000 και πλέον χρόνια ανακάλυψε μία ομάδα αρχαιολόγων στη Λίμα.

Τάφους με λείψανα 29 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και τριών παιδιών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ειδικούς να ξαναγράψουν την ιστορία του πολιτισμού των Ίνκας Wari ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων από το βόρειο Περού.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι σκελετοί θάφτηκαν πριν από περισσότερα από 1.000 χρόνια στο Huaca Santa Rosa de Pucala, ένα αρχαίο τελετουργικό κέντρο στην παράκτια περιοχή Lambayeque, 750 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα. Οι τάφοι των τριών παιδιών και ενός εφήβου μπροστά από τον ναό έδειχναν ότι ήταν ανθρωποθυσίες που έγιναν στον πολιτισμό των Wari, δήλωσε ο Edgar Bracamonte, ο κύριος ερευνητής, σύμφωνα με το Phys.

Ο αρχαιολόγος είπε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μέχρι τώρα μια ανακάλυψη σχετική με τον πολιτισμό Wari από την περιοχή επιρροής τους.

«Αυτές οι ανακαλύψεις μας επιτρέπουν να ξανασκεφτούμε την ιστορία της περιοχής Lambayeque, ειδικά τους δεσμούς με τις καλλιέργειες Wari και Mochica στην περιοχή», είπε ο Bracamonte.

Τι δείχνουν τα ευρήματα για τον πολιτισμό Wari

Ο πολιτισμός Wari άκμασε στις περουβιανές Cordillera Andes μεταξύ του 7ου και του 13ου αιώνα. Το κέντρο Huaca Santa Rosa de Pucala χτίστηκε μεταξύ 800 και 900, με τη μορφή του γράμματος “D”.

«Ανακαλύψαμε έναν τελετουργικό ναό με 29 ανθρώπινα λείψανα, 25 ανήκουν στην εποχή Mochica και τέσσερα στον πολιτισμό των Wari», είπε ο Bracamonte.

Ο πολιτισμός Mochica ή Moche αναπτύχθηκε μεταξύ 100 και 700 στη βόρεια ακτή του Περού. Τα 25 λείψανα της περιόδου Moche έχουν βρεθεί σε πήλινους τάφους και σε ταφικούς θαλάμους σε ναό. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές ανακάλυψαν κομμάτια αγγείων και υπολείμματα καμηλίδων, όπως λάμα και αλπακά, και ινδικά χοιρίδια.

Μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις που σχετίζονται με τον πολιτισμό των Mochica (Μότσικα) έγινε το 2006, με την ανακάλυψη της μούμιας της Κυράς του Κάο, από τον 5ο αιώνα, που έδειξε ότι ο πολιτισμός είχε και γυναίκες ηγέτες. Μια άλλη μούμια που ανακαλύφθηκε το 1987, ο Άρχοντας του Σιπάν του τρίτου αιώνα, θεωρείται από τους ειδικούς ως μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών, καθώς ο κύριος τάφος ήταν άθικτος και ανέγγιχτος από κλέφτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα