Πέθανε το πρώτο “θύμα” από επίθεση καρχαρία στην ταινία “JAWS”

Διαβάζεται σε 2'
Η Susan Backlinie
Η Susan Backlinie Photo12 via AFP

Η Susan Backlinie η οποία υποδύθηκε το πρώτο “θύμα” επίθεσης καρχαρία στην πρώτη ταινία “Τα Σαγόνια του Καρχαρία” πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή η Susan Backlinie, η οποία υποδύθηκε το πρώτο θύμα επίθεσης καρχαρία στη θρυλική ταινία τα “Σαγόνια του καρχαρία” του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Backlinie πέθανε το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι της στην Καλιφόρνια μετά από καρδιακή προσβολή, όπως επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Convention All Stars, Sean Clark, στο Variety. Η πρώην ηθοποιός και κασκαντέρ ήταν μια από τις πελάτισσες της εταιρείας.

Η Backlinie ήταν περισσότερο γνωστή για το ρόλο της ως Chrissie Watkins στα “Σαγόνια του καρχαρία”, η οποία παρασύρεται στο θάνατο από έναν καρχαρία στην εμβληματική εναρκτήρια σκηνή της ταινίας του 1975.

Σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση, οι κραυγές αγωνίας της Backlinie στην αρχή της ταινίας δεν οφείλονταν στο ότι τραυματίστηκε από τον ιμάντα που την τραβούσε μπροστά και πίσω, ωστόσο κανείς δεν την προειδοποιούσε πότε θα την τραβούσαν κάτω από το νερό, προκειμένου να αποτυπωθεί στην κάμερα μία αυθεντική αντίδραση από αυτήν.

JAWS: Δείτε την πρώτη σκηνή της ταινίας

Ποια ήταν η Susan Backlinie

Η Backlinie γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1946. Εκτός από τη δουλειά της ως ηθοποιός και κασκαντέρ, η Backlinie ήταν επίσης πρώην εκπαιδεύτρια ζώων. Αφού αποσύρθηκε από την υποκριτική, η Backlinie εργάστηκε ως λογίστρια υπολογιστών στη Ventura της Καλιφόρνια.

Η Backlinie εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, με πιο γνωστές τις ταινίες “The Great Muppet Caper” (1981) του Jim Henson και “1941” (1979) του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στην αμερικανική πολεμική κωμωδία “1941”, η Backlinie υποδύθηκε την “Polar Bear Woman”, η οποία αντί για έναν λευκό καρχαρία “δέχεται επίθεση” από ένα ιαπωνικό υποβρύχιο.

1941: Δείτε τη σκηνή από την έναρξη της ταινίας

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα