“Πυρά” Ζελένσκι κατά ΝΑΤΟ για την ασάφεια περί ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία

“Πυρά” Ζελένσκι κατά ΝΑΤΟ για την ασάφεια περί ένταξης της Ουκρανίας στη Συμμαχία
Volodymyr Zelenskyy AP Photo/Francisco Seco, File

"Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία. Και θα το συζητήσω ανοιχτά σε αυτή τη σύνοδο", δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος στην έλλειψη χρονοδιαγράμματος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα, Τρίτη (11/7) ότι θα ήταν παράλογο αν δεν δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας που ξεκινάει σήμερα στο Βίλνιους.

“Είναι άνευ προηγουμένου και παράλογο όταν δεν ορίζεται χρονοδιάγραμμα, ούτε για την πρόσκληση (ένταξης στο ΝΑΤΟ), ούτε για την ένταξη της Ουκρανίας. Ενώ την ίδια στιγμή προστίθεται ακόμη για την πρόσκληση της Ουκρανίας η ασαφής διατύπωση περί ‘συνθηκών’ “, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Ο ίδιος είπε ότι η επίμονη αβεβαιότητα σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα παράσχει στη Ρωσία ένα “κίνητρο για να συνεχίσει την τρομοκρατία της”.

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραστεί στη σύνοδο, ο Ζελένσκι σημείωσε πως, “Η αβεβαιότητα είναι αδυναμία. Και θα το συζητήσω ανοιχτά σε αυτή τη σύνοδο”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα