Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφτηκε νοσοκομείο με τραυματισμένους στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφτηκε νοσοκομείο με τραυματισμένους στρατιώτες
Δίπλα στους τραυματίες του πολέμου ο Ζελένσκι zelenskiy_official / Instagram

Στο πλευρό των στρατιωτών της Ουκρανίας που τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης βρέθηκε ο πρόεδρος της χώρας. "Χάρη σε εσάς, δεν γίναμε σκλάβοι".

Σε μία συμβολική κίνηση με πολλαπλή σημασία προχώρησε την Κυριακή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφτηκε στρατιωτικό νοσοκομείο της Ουκρανίας και συγκεκριμένα του Κιέβου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θέλησε να βρεθεί δίπλα στους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης, κατά τη διάρκεια αυτών των 18 ημέρων πολέμου, από τη στιγμή της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο Β. Ζελένσκι συνομίλησε με τους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, τους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ τους απένειμε και βραβεία. “Παιδιά, γίνετε καλά σύντομα. Πιστεύω ότι το καλύτερο δώρο από εσάς θα είναι η κοινή μας νίκη”, φέρεται να τους είπε σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Σε δική του ανάρτηση στο Instagram πάντως, έγραψε: “Νιώθω απεριόριστη περηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Χάρη στους υπερασπιστές μας, οι Ουκρανοί δεν έγιναν σκλάβοι και δεν θα γίνουν ποτέ σκλάβοι”.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών, του ζήτησαν και selfie, εκφράζοντάς του με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για τη δική του ηγετική στάση από τη θ έση του προέδρου,.

Με την επίσκεψή του αυτή, ο Ουκρανός πρόεδρος, εκτός από τη στήριξη και ενθάρρυνση των στρατιωτών, έκανε ουσιαστικά και μία δική του “δήλωση” προς τους Ρώσους, δείχνοντας πως, όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα του, αλλά βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων και μάλιστα χωρίς να αποκρύπτει το σημείο στο οποίο βρίσκεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα