Πολωνία: Έκρυθμη η κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Έκρυθμη η κατάσταση με τους μετανάστες στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Αεροφωτογραφία από τα σύνορα AP

H κατάσταση στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία παραμένει τεταμένη. Οι πρόσφυγες βιώνουν ένα δράμα, οι κυβερνήσεις αλληλοκατηγορούνται.

Με τη συνήθη, σ’ αυτές τις περιπτώσεις ρητορική, επιχειρεί η Πολωνία να αντιμετωπίσει το κύμα προσφύγων που σπεύδει στα σύνορά της με την Λευκορωσία.

Η πολωνική κυβέρνηση έχει σπεύσει να ενισχύσει τη συνοριακή της γραμμή με έξτρα προσωπικό ενώ κάνει λόγο για προσπάθεια του Μινσκ να εκμεταλλευτεί το προσφυγικό δράμα έτσι ώστε να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον της.

Κατά του Μινσκ στρέφεται, όπως είναι λογικό και η Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία δεν αλλάζει μήκος κύματος. Κατηγορεί τη Λευκορωσία ότι κρύβεται πίσω από τις κινήσεις μεταναστών και ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση ως μορφή υβριδικού πολέμου.

Με τους ανθρώπους όμως τι γίνεται; Η αλήθεια είναι ότι παιρνούν άσχημες στιγμές. Πηγές ανθρωπιστικών οργάνωσεων αναφέρουν ότι οι πρόσφυγες αφήνονται για μέρες και χωρίς φαγητό και νερό και ότι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βρεθούν εντός ευρωπαϊκού εδάφους.

Κοντολογίς επαναλαμβάνεται το σκηνικό που έλαβε χώρα στον ‘Εβρο τον Μάρτιο του 2020.

Από την πλευρά της η Λευκορωσία κάνει λόγο για απάνθρωπη στάση της Πολωνίας ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι η πολωνική κυβέρνηση παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα