"Πολύ φιλική" επιστολή Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν

Εικόνα από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019
Εικόνα από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι τον Φεβρουάριο του 2019 AP

Παρά την ανταλλαγή φιλικών επιστολών του Αμερικανού προέδρου με τον ηγέτη της Β. Κορέας, το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ παραμένει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Δευτέρα ότι έστειλε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν μια «πολύ φιλική επιστολή», ενώ το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ εξακολουθεί να προκαλεί προστριβές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τα ξημερώματα, το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ έλαβε προσωπική επιστολή του Τραμπ, το περιεχόμενο της οποίας χαρακτήρισε «εξαίρετο» και δεσμεύθηκε να «μελετήσει σοβαρά» όσα «ενδιαφέροντα» του προτείνονται.

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έλαβε ένα «όμορφο» γράμμα από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών έχουν ανασταλεί μετά το φιάσκο της δεύτερης συνόδου κορυφής των Τραμπ και Κιμ, στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ενθουσιασμένος ο Τραμπ: Έλαβα μια υπέροχη επιστολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τραμπ: Εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Δοκιμή όπλου "μεγάλου βεληνεκούς" από τη Βόρεια Κορέα

SHARE:

24Media Network