Πως σχεδιάζουν οι Anonymous να χτυπήσουν το ISIS

default image

Η ομάδα των χακερ Anonymous κήρυξε επίσημα πόλεμο στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Διαβάστε τι ακριβώς επιδιώκουν οι χακερ

Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις συντονισμένες επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού, που οδήγησαν στο θάνατο 129 αθώες ψυχές.

Οι χακερ των Anonymous ξεκίνησαν τον διαδικτυακό πόλεμο κατά των τζιχαντιστών και των υποστηρικτών τους με ένα βίντεο στα γαλλικά, που διαμηνύει ότι θα τους “χτυπήσουν” ανελέητα και καλεί την ανθρωπότητα να μείνει ενωμένη μπροστά στην τρομοκρατία.

Μέχρι στιγμής οι Anonymous  έχουν καταφέρει να “κατεβάσουν” περισσότερους από 10.000 λογαριασμούς στο Twitter, που φέρεται να συνδέονται με μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης, αλλά και απλών υποστηρικτών τους. Στόχος της ομάδας είναι να θέσει εμπόδια στην επικοινωνία των μελών του Ισλαμικού Κράτους και στην διάδοση της προπαγάνδας τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργανωμένη διαδικτυακή επίθεση, που στοχεύει στο τέλος της μετάδοσης της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους από τους χακερ των Anonymous. Αυτό γιατί σημαντικό εργαλείο μετάδοσης των αρρωστημένων ιδεών και σχεδίων των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης και στρατολόγησης νέων μελών, έχουν αναδειχθεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Δεν παραιτούμαστε, δεν συγχωρούμε, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να θέσουμε τέλος στη δράση τους. Η βία δεν πρέπει να μας αποδυναμώνει, πρέπει να μας δώσει τη δύναμη να ενωθούμε. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε”, αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα των Anonymous στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει τον έλεγχο διαδικτυακών φόρουμ μέσω των οποίων φαίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες οι τζιχαντιστές.

(Πηγή: Ladbible)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα