Πώς σχολίασαν οι ΗΠΑ τη νίκη Ερντογάν

Εστιατόριο έδιωξε την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου
Εστιατόριο έδιωξε την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου AP

Την απόφαση των Τούρκων ψηφοφόρων δηλώνει ότι σέβεται η αμερικανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει μία "εποικοδομητική σχέση" με τον τούρκο Πρόεδρο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι σέβεται την απόφαση των ψηφοφόρων στην Τουρκία και προσβλέπει σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο προέτρεψε τον τούρκο ηγέτη να ενισχύσει τη δημοκρατία στη χώρα του.

"Σεβόμαστε την απόφαση των τούρκων ψηφοφόρων και θα επιδιώξουμε μια εποικοδομητική σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί κοινές προκλήσεις", ανέφερε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Ενθαρρύνουμε όλους τους αιρετούς αξιωματούχους στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές απόψεις των τούρκων πολιτών και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία", πρόσθεσε η ίδια.

ADVERTISING

Στην προτροπή στον Ερντογάν να "ενισχύσει τη δημοκρατία" στη χώρα του επέμεινε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

"Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία", είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μία ημέρα μετά την επανεκλογή--από τον πρώτο γύρο--του Ερντογάν στην προεδρία και την επικράτηση του κόμματός του στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Εκλογές στην Τουρκία, Ερντογάν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κομισιόν για τουρκικές εκλογές: Δίκαιη ψηφοφορία, άδικη προεκλογική εκστρατεία

Συγχαρητήριο μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν

Τουρκία: Οι υποσχέσεις, η οικονομική κρίση και η ήττα των αντικυβερνητικών δυνάμεων

SHARE:

24Media Network