Πώς συνδέονται η υπόθεση Κάβανο και το facebook

To λογότυπο του facebook στα γραφεία της εταιρίας
To λογότυπο του facebook στα γραφεία της εταιρίας AP

Υψηλόβαθμο στέλεχος του facebook και στενός φίλος του Μπρετ Κάβανο κατέθεσε στη Γερουσία υπέρ του εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο προκαλώντας την οργή εργαζομένων της εταιρίας.

Το Facebook είναι αντιμέτωπο με την οργή κάποιων εργαζομένων του οι οποίοι αντέδρασαν στην παρουσία ενός υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας στην κατάθεση του Μπρετ Κάβανο την προηγούμενη εβδομάδα στη Γερουσία, θεωρώντας ότι αποτελεί ένδειξη στήριξης προς τον αμφιλεγόμενο υποψήφιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Facebook έχουν εκφράσει την οργή τους σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αλλά και μέσω φόρουμ αφού είδαν τον Τζόελ Κάπλαν, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρίας, να κάθεται μόλις δύο σειρές πίσω από τον Κάβανο την ώρα που κατέθετε, αναφέρουν η New York Times και η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη NYT, ο Κάπλαν ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους στο Facebook στέλνοντάς τους εσωτερικό υπόμνημα την προηγούμενη Παρασκευή, μία ημέρα μετά την κατάθεση του 53χρονου δικαστή που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξήγησε την ίδια ημέρα ότι ο Κάπλαν είναι στενός φίλος του Κάβανο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν παραβίασε κανέναν κανονισμό τις εταιρείας, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές της NYT. «Μίλησαν στον Τζόελ και του είπα ότι πιστεύω πως ήταν λάθος που παρέστη στην κατάθεση με δεδομένο τον ρόλο του στην εταιρεία», δήλωσε από τη πλευρά της η δεύτερη τη τάξει στο Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ.

Εξάλλου χθες το Facebook παραδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη». «Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα ζήτημα για το οποίο η κοινωνία κάνει τα στραβά μάτια εδώ και καιρό, αυξάνοντας τον πόνο κάθε θύματος. Η ηγετική μας ομάδα αναγνωρίζει ότι έγιναν λάθη στον τρόπο διαχείρισης των γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας και είμαστε ευγνώμονες για την εποικοδομητική κριτική που λάβαμε από τους εργαζόμενούς μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της προς το CNBC η εταιρεία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network