Πούτιν: Παράνομες και επικίνδυνες οι διαμαρτυρίες για τον Ναβάλνι

Πούτιν: Παράνομες και επικίνδυνες οι διαμαρτυρίες για τον Ναβάλνι
Police officers detain a man during a protest against the jailing of opposition leader Alexei Navalny in Moscow, Russia, Saturday, Jan. 23, 2021. Russian police on Saturday arrested hundreds of protesters who took to the streets in temperatures as low as minus-50 C (minus-58 F) to demand the release of Alexei Navalny, the country's top opposition figure. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP Photo/Pavel Golovkin

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε διαδικτυακή ομιλία που είχε με φοιτητές πανεπιστημίου, κάνοντας λόγο για "τρομοκράτες που βάζουν μπροστά γυναίκες και παιδιά".

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, στην on-line συνάντηση που έχει σήμερα με φοιτητές πανεπιστημίου, χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες για την απελευθέρωση του Ναβάλνι παράνομες και επικίνδυνες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται ο Ρώσος πρόεδρος είπε : “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάζουν μπροστά τους ανήλικους. Έτσι ενεργούν οι τρομοκράτες, όταν μπροστά βάζουν τις γυναίκες και τα παιδιά. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αλλά στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα. Γι’ αυτό θέλω για μια ακόμη φορά να επαναλάβω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται πολιτικά, να εκφράζουν την άποψή τους, να προωθούν την άποψή τους στην κοινή γνώμη αλλά στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος. Ό,τι βγαίνει έξω από το πλαίσιο του νόμου, όχι απλώς δεν είναι εποικοδομητικό, αλλά επικίνδυνο”.

Ο Ρώσος πρόεδρος επικαλέσθηκε και τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στη Ουάσιγκτον στις αρχές Ιανουαρίου , όταν όπως είπε “ο όχλος κατέλαβε το κοινοβούλιο”. Τι κάνουν με αυτούς τους ανθρώπους;» διερωτήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι το FBI είχε υποσχεθεί ότι θα τους συλλάβει όλους αυτούς και θα τους βάλει φυλακή. «Από 15 έως 25 χρόνια, όπως γίνεται σε περίπτωση εσωτερικής τρομοκρατίας. Και αυτοί είχαν βγει για να διαδηλώσουν με πολιτικά συνθήματα, αλλά έξω από το πλαίσιο του νόμου. Γιατί λοιπόν στην χώρα μας πρέπει όλα όσα είναι εκτός του πλαισίου του νόμου να επιτρέπονται”» δήλωσε ο Πούτιν .

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετείχε λίγος κόσμος. “Τώρα πολλοί θα λένε ότι στις παράνομες αυτές συγκεντρώσεις συμμετείχε πολύς κόσμος. Όχι, συμμετείχε λίγος κόσμος, οι πολλοί ψηφίζουν υπέρ του Πούτιν. Και πολλοί ψήφισαν τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις. Εάν συγκρίνει κάποιος τους αριθμούς, τότε θα καταλάβετε πόσος λίγος κόσμος είναι αυτός”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα