Πούτιν: “Έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό – Το έκανε η κόρη μου”

Πούτιν: “Έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό – Το έκανε η κόρη μου”
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν AP

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, έδωσε έγκριση για το πρώτο εμβόλιο για τον κορονοϊό, το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, "δημιουργεί ισχυρή ανοσία".

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, ενέκρινε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο, όπως είπε, έχει ήδη κάνει η κόρη του!

Όπως αναφέρει το Russia Today, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έλαβε το “πράσινο φως” από το ρωσικό υπουργείο Υγείας, ενώ στην σχετική ανακοίνωση που έκανε ο Πούτιν, ανέφερε ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα αρχίσει σύντομα την μαζική παραγωγή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος, μάλιστα, ανέφερε πως η κόρη του έλαβε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προσθέτοντας πως μετά τον εμβολιασμό ανέβασε λίγο πυρετο, ο οποίος όμως πέρασε γρήγορα.

“Μία από τις κόρες μου έκανε το εμβόλιο. Μπορεί να πει κάποιος ότι συμμετείχε στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό είχε 38 βαθμους πυρετό. Την επόμενη 37 και αυτό ήταν όλο”, δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το RT.

Όπως αναφέρει το Reuters ο Πούτιν τόνισε ότι ξέρει πως το εμβόλιο “δουλεύει αποτελεσματικά”, “δημιουργεί ισχυρή ανοσία” και έχει περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εν λόγω ρωσικό εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας, έπειτα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η κίνηση αυτή ανοίγει τον δρόμο για μαζικό εμβολιασμό, παρόλο που τα τελικά στάδια των κλινικών δοκιμών για τον έλεγχο της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου συνεχίζονται.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η Ρωσία για την παρασκευή του εμβολίου της υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να κερδίσει την παγκόσμια κούρσα για ένα αποτελεσματικό προϊόν, όμως έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος μπροστά από επιστήμη και την ασφάλεια. Στο παρελθόν ξένοι επιστήμονες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την ταχύτητα με την οποία αναπτυσσόταν το εμβόλιο.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version