Πούτιν: “Επιτυχείς και εποικοδομητικές” οι συνομιλίες με τον Σι

Πούτιν: “Επιτυχείς και εποικοδομητικές” οι συνομιλίες με τον Σι
Βλαντίμιρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Με την υπογραφή συμφωνιών στρατηγικής συνεργασίας ολοκληρώθηκε η σημερινή συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ ήταν «επιτυχείς και εποικοδομητικές» και πως ελπίζει να συνεχισθούν οι επαφές του με τον Σι στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι οι ρωσικές ενεργειακές προμήθειες προς την Κίνα θα αυξηθούν.

Κατά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον Σι Τζινπίνγκ, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κινεζικές ειρηνευτικές προτάσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του είναι έτοιμοι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Πούτιν, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες έδωσαν μεγάλη προσοχή στις ειρηνευτικές προτάσεις του Πεκίνου κατά τη διάρκεια μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Δύση πολεμάει στην Ουκρανία «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο “υπεύθυνος διάλογος” είναι η λύση για την κρίση στην Ουκρανία

Οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι ο «υπεύθυνος διάλογος» είναι ο καλύτερος τρόπος να λυθεί μόνιμα η ουκρανική κρίση, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ρωσική πλευρά επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή της για επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών το ταχύτερο δυνατόν, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία πρέπει να γίνουν σεβαστές οι «νόμιμες ανησυχίες ασφαλείας» όλων των χωρών και να αποφευχθεί η αντιπαράθεση μεταξύ των στρατοπέδων, ανέφεραν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα