Πούτιν και Τουσκ συνεχάρηκαν τον Μπόρις Τζόνσον

Πούτιν και Τουσκ συνεχάρηκαν τον Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον AP

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι "η ανάπτυξη των σχέσεων στους πιο διαφορετικούς τομείς θα ανταποκρινόταν στα συμφέροντα των χωρών και των λαών μας". Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι αναμένει να συζητήσουν "λεπτομερώς" τη συνεργασία τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον επ’ ευκαιρία της ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνει ότι «η ανάπτυξη των σχέσεων στους πιο διαφορετικούς τομείς θα ανταποκρινόταν στα συμφέροντα των χωρών και των λαών μας».

Ο Πούτιν ευχήθηκε στον Τζόνσον επιτυχίες στο έργο του ως πρωθυπουργός.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιδεινωθεί μετά το συμβάν με την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι του Λονδίνου.

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αναμένοντας να συζητήσουν “λεπτομερώς” τη συνεργασία τους.

“Ανυπομονώ να συναντηθούμε για να συζητήσουμε –με λεπτομέρειες– τη συνεργασία μας” ανέφερε στη λακωνική επιστολή του ο Τουσκ που ξεκινά με την προσφώνηση “Αγαπητέ κ. Τζόνσον, αγαπητέ Μπόρις”.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι ο θεσμός εκείνος που δίνει τις κατευθύνσεις και θέτει τις κόκκινες γραμμές στο Κολέγιο των Επιτρόπων και στον επικεφαλής των διαπραγματευτών για το Brexit τον Μισέλ Μπαρνιέ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, που δεν διστάζει να εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν διαρωτήθηκε με τι μοιάζει “η ιδιαίτερη θέση στην κόλαση” που περιμένει “εκείνους που προώθησαν το Brexit χωρίς καν να έχουν ένα προσχέδιο για να το υλοποιήσουν με ασφάλεια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα