Πούτιν – Τζινπίνγκ: Συμφωνία για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας Ρωσίας – Κίνας

Πούτιν – Τζινπίνγκ: Συμφωνία για προώθηση της οικονομικής συνεργασίας Ρωσίας – Κίνας
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ σε συνάντησή τους στη Μπραζίλια τον Νοέμβριο του 2019 AP

Η οικονομική συνεργασία αφορά, μεταξύ άλλων, τον ενεργειακό τομέα και την αεροναυπηγική αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν να προωθήσουν την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών τους, σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα και της αεροναυπηγικής αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τετάρτη (08/07) οι δύο πρόεδροι.

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι ο Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ επαίνεσαν την βοήθεια που παρείχαν η μία χώρα προς την άλλη κατά την διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σε δηλώσεις που έκανε μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο, τις οποίες μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, αναφέρει ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία στο ζήτημα της παρασκευής εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Κινέζος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι η πρόσφατη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση επιβεβαίωσε την υποστήριξη της ρωσικής κυβέρνησης από τον λαό και πως η Κίνα τάσσεται υπέρ του να συνεχίσει η Ρωσία την πολιτική που ασκεί και η οποία λαμβάνει υπ΄ όψιν τις εθνικές ιδιομορφίες και να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο χωρών ο Κινέζος πρόεδρος είπε ότι το Πεκίνο και η Μόσχα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τη συνεργασία τους στον τομέα των καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών και πως πρέπει να συνεχίσουν την καρποφόρα συνεργασία τους και στις συνθήκες της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα