Πραξικόπημα στο Σουδάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε την οικονομική βοήθεια

Πραξικόπημα στο Σουδάν: Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε την οικονομική βοήθεια
Παιδιά στο Σουδάναντικατοπτρίζονται στα νερά μετά από μια μεγάλη πλημμύρα AP

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξήγησε πως "ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σουδάν και τον δραματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν".

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέστειλε την καταβολή βοήθειας στο Σουδάν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τη μεταβατική κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

«Ανησυχώ πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στο Σουδάν και φοβάμαι τον δραματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν στην κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΤ, ο Αμερικανός Ντέιβιντ Μαλπάς.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ήδη πως ανέστειλε οικονομική βοήθεια 700 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Σουδάν και εξετάζει την επιβολή κυρώσεων (24852191).

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκανε γνωστό πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σουδάν. Ωστόσο, μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε πως θα ήταν «πρόωρο» να γίνουν σχόλια για τις «επιπτώσεις» που θα έχει το στρατιωτικό πραξικόπημα στις σχέσεις του Σουδάν με τον χρηματοπιστωτικό θεσμό της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο θεσμοί ανέστειλαν τη συνεργασία του με τη Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου και με το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τη 15η Αυγούστου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα