Πρίγκιπας Φίλιππος: Μνεία και στην Ελλάδα στο φέρετρό του

Πρίγκιπας Φίλιππος: Μνεία και στην Ελλάδα στο φέρετρό του
Εικόνα από το κάστρο των Ουίνδσορ μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου 2021 Frank Augstein/AP

Ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο για τις ελληνικές ρίζες του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι μεταξύ των εμβλημάτων που θα σκεπάζουν το φέρετρό του.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι ετοιμασίες στη Βρετανία για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή (09/04) σε ηλικία 99 ετών. Η τελετή θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο των Ουίνδσορ το ερχόμενο Σάββατο και όπως έγινε γνωστό, το φέρετρό του θα φέρει και χρώμα Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, πάνω στο φέρετρο θα υπάρχει η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη ζωή του, από την ελληνική του κληρονομιά έως τους βρετανικούς τίτλους του.

Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε Βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν. Η οικογένεια Μαουντμπάτεν θα εκπροσωπείται στη σημαία, όπως και η Ελλάδα, για την οποία αντιστοιχεί ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο. Θα υπάρχει, επίσης, το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου, δούκας της οποίας έγινε με τον γάμο του με την βασίλισσα.

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα