Πρόκληση Ακάρ: "Η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει παράνομα 16 νησιά"

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ AP

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε πυρά κατά της Ελλάδας. "Δεν πρέπει κανείς να τεστάρει τη δύναμη" της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά

Συνεχίζει με νέα "πυροτεχνήματα" την εμπρηστική της ρητορική η Άγκυρα, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους και να μιλά για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hurriyet, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».

ADVERTISING

«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια». Ο Ακάρ προχώρησε και σε… υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.

Ο Τούρκος υπουργός  αναφέρεται και στην Κύπρο και προειδοποιεί κανένας να μην «τεστάρει τη δύναμη» της Τουρκίας: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς. Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας»,σημειώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Αιγαίο
SHARE: