Έγιναν κάποια λάθη μόνο

Έγιναν κάποια λάθη μόνο

Πως έχουν γίνει μερικά λάθη παραδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνάντησή του με την αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει "κάποια λάθη" από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας, κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με μία αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ασαντ υπογράμμισε επίσης "τη δέσμευσή μου στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων, στόχος των οποίων είναι να ανοίξει ο δρόμος για μία πολυκομματική δημοκρατία", όπως ανακοίνωσαν οι διπλωματικές αποστολές της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής στον ΟΗΕ, που συναντήθηκαν με το Σύρο ηγέτη στη Δαμασκό.

Οι υφυπουργοί Εξωτερικών των τριών αυτών χωρών, που δεν είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έγιναν δεκτοί από τον Άσαντ και το Σύρο υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν στόχος του ταξιδιού τους ήταν να "δοθεί τέλος σε όλα τα βίαια επεισόδια".

Οι διπλωμάτες υπογράμμισαν ότι ο Ασαντ "δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι πολιτικές μεταρρυθμίσεις έπειτα από συμφωνία με τον λαό της Συρίας και ότι ο εθνικός διάλογος θα συνεχιστεί προκειμένου να δημιουργηθούν νέοι νόμοι και να καταλήξουμε στο κατάλληλο οικονομικό μοντέλο".

Τέλος, οι Σύρος πρόεδρος δεσμεύθηκε, ότι οι αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας θα είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2012.

SHARE:

24Media Network