Προκλητική εμμονή Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά

Προκλητική εμμονή Ερντογάν: Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες στα νησιά
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (AP/Ebrahim Noroozi)

Επιμένει να προκαλεί ο πρόεδρος της Τουρκίας στις δηλώσεις του σχετικά με το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε -για ακόμη μια φορά- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επανάφερε το ζήτημα των αποστρατικοποιημένων νησιών, λέγοντας τα εξής: “Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ.

Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα. Ως προς αυτό, ο yπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε”.

Το εν λόγω ζήτημα επανάφερε προ ολίγων ημερών και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό δίκτυο TRT, αναφέρθηκε στην επιστολή με βάση την οποία η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εφόσον, όπως επιμένει να υποστηρίζει η Άγκυρα, η Αθήνα συνεχίζει να έχει στρατεύματα σε αυτά παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις διεθνείς συνθήκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα