Προς απαγόρευση το Pokemon Go σε σεξουαλικούς παραβάτες

default image

Το δημοφιλές παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να βοηθήσει δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να δελεάσουν νεαρά θύματα, σύμφωνα με την πολιτεία

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης θα απαγορεύσει στους σεξουαλικούς παραβάτες που έχουν αποφυλακιστεί με αναστολή να παίζουν Pokemon Go, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το δημοφιλές παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να τους βοηθήσει να δελεάσουν νεαρά θύματα, όπως δήλωσαν την Δευτέρα αξιωματούχοι.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο έχει δώσει οδηγίες στη σωφρονιστική υπηρεσία της πολιτείας να φροντίσει ώστε οι περίπου 3.000 δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων να μην μπορούν να παίξουν Pokemon Go και άλλα, παρόμοια παιχνίδια, ανέφερε το γραφείο του.

Προκειμένου να εφαρμοστεί ο κανονισμός, η πολιτεία ζητά επίσης από την εταιρεία λογισμικού Niantic Inc που ανέπτυξε το παιχνίδι να διασταυρώσει τα στοιχεία των σεξουαλικών παραβατών που θα της παράσχουν οι αρχές με τον κατάλογο των παικτών.

Οι αρχές ζητούν επίσης από την εταιρεία να απομακρύνει όσους “σταθμούς” βρίσκονται κοντά σε σπίτια σεξουαλικών παραβατών. Οι τελευταίοι θα ενημερωθούν ότι η ενασχόλησή τους με το Pokemon Go ή με παρόμοια παιχνίδια συνιστά παραβίαση της αναστολής τους και για αυτό θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν στη φυλακή.

“Η προστασία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι η βασική μας προτεραιότητα και, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η πρόοδος δεν θα μετατραπεί σε μια λεωφόρο όπου οι επικίνδυνοι άρπαγες θα μπορούν να βρίσκουν νέα θύματα. Οι ενέργειες αυτές θα παρέχουν εγγυήσεις στους παίκτες αυτών των παιχνιδιών και θα τους βοηθήσει να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από εκείνους που επιδιώκουν να κάνουν κακό στα παιδιά μας”, τόνισε ο Κουόμο.

Το παιχνίδι Pokemon Go μόνο στις ΗΠΑ προσέλκυσε 21 εκατομμύρια παίκτες μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την έναρξή του, τον Ιούλιο. Ένα στοιχείο που επιτρέπει στους χρήστες να “καλούν” άλλους παίκτες σε συγκεκριμένες τοποθεσίες έναντι αμοιβής φαίνεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από σεξουαλικούς παραβάτες, προειδοποίησε ο κυβερνήτης.

Το παιχνίδι έχει κατηγορηθεί για παράνομη διέλευση των συνόρων από τον Καναδά προς τις ΗΠΑ, προκαλώντας ερώτηση από Αμερικανό γερουσιαστή στην κατασκευάστρια εταιρία σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής ενώ έχει οδηγήσει σε μια σειρά από ληστείες και τραυματισμούς. Έχουν εκφραστεί, επίσης, ανησυχίες ότι μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για τα παιδιά, καθώς ενθαρρύνει τους παίκτες να εξερευνήσουν φυσικές τοποθεσίες για να κερδίσουν πόντους.

Στον ιστότοπό της, η εταιρεία Niantic τονίζει ότι οι χρήστες πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και τον περιορισμό στην ηλικία (άνω των 13 ετών), για να παίξουν.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα