Ρωσία: Ακτιβίστριες ύψωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια για τα γενέθλια του Πούτιν

Ρωσία: Ακτιβίστριες ύψωσαν ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες σε κυβερνητικά κτίρια για τα γενέθλια του Πούτιν
Σύμβολα Υπερηφάνειας τοποθετήθηκαν από μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης "Pussy Riot" σε κυβερνητικά κτίρια Facebook "Pussy Riot"

Η ακτιβιστική οργάνωση "Pussy Riot" δήλωσε ότι οι σημαίες ήταν δώρο γενεθλίων για τον Πρόεδρο Πούτιν και τον κάλεσε να ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία και την απαγωγή ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα (ίσως) σοκαριστικό -για εκείνους- θέαμα την Τετάρτη 7/10, αντικρίζοντας σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υψωμένες σε κυβερνητικά κτίρια, με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα σύμβολα της ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας τοποθετήθηκαν από μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης “Pussy Riot”, τα οποία εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, της προεδρικής διοίκησης, του Ανώτατου Δικαστηρίου, του Υπουργείου Πολιτισμού και του κεντρικού αστυνομικού τμήματος.

Η ακτιβιστική οργάνωση είπε ότι οι σημαίες του ουράνιου τόξου ήταν δώρα γενεθλίων για τον πρόεδρο. Προσφέρθηκαν ως σύμβολα της “έλλειψης αγάπης και ελευθερίας” στη Ρωσία, πρόσθεσαν.

Η ομάδα κάλεσε τον κ. Πούτιν να ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία και την απαγωγή ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφυλοφίλων και να τερματίσει νομοθεσία που προάγει διακρίσεις. Ορίζουν επίσης ότι στις 7 Οκτωβρίου, τα γενέθλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισημανθεί στο ρωσικό ημερολόγιο ως “ημέρα προβολής των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων”.

Η Maria Alyokhina των “Pussy Riot” δήλωσε στην Independent πως η ομάδα μπόρεσε να περάσει από την ασφάλεια υψηλού επιπέδου, με ρούχα εργαζομένων συντήρησης και ισχυριζόμενη ότι ήταν υπεύθυνη για τη διακόσμηση των γενεθλίων του Πούτιν.

“Ήταν κωμικό, αλλά το μήνυμα είναι σοβαρό. Δεν μπορείτε να κερδίσετε απαγορεύοντας την αγάπη. Εάν είστε το άτομο που σπάτε τα χέρια των ερωτευμένων, καθώς περπατούν μαζί, έχετε ήδη χάσει”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνδέεται με την αύξηση της ομοφοβίας και της βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη Ρωσία.

Το 2013 εισήχθη ένας νόμος για την “προπαγάνδα των ομοφυλόφιλων”, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι νόμοι κατά των ομοφυλοφίλων, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου για την προώθηση των “οικογενειακών αξιών” και την απαγόρευση γάμου των ομοφυλοφίλων. Την περασμένη εβδομάδα, ανώνυμες πηγές στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας υπαινίχθηκαν έναν νέο πόλεμο εναντίον ομοφυλόφιλων ζευγαριών που έχουν παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση, τη δολοφονία και τα βασανιστήρια εκατοντάδων ομοφυλοφίλων στην ευρέως μουσουλμανική δημοκρατία της Τσετσενίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα