Ρωσία: Ασκήσεις πυρηνικών υπό την επίβλεψη Πούτιν – Λουκασένκο

Ρωσία: Ασκήσεις πυρηνικών υπό την επίβλεψη Πούτιν – Λουκασένκο
Άσκηση με πυρηνικά AP

Σε μια επίδειξη δύναμης, ο Βλάντιμιρ Πούτιν μαζί με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο παρακολούθησαν ασκήσεις με πυρηνικά όπλα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε ασκήσεις με πυρηνικά όπλα από το κέντρο επιχειρήσεων στο Κρεμλίνο μαζί με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ανακοίνωσε το Σάββατο το γραφείο Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο ρωσικός στρατός άρχισε τις προγραμματισμένες ασκήσεις βαλλιστικών πυραύλων Κρουζ λίγο πριν τις 12:30 (ώρα Ελλάδος) το Σάββατο (19/02).

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επικεντρώσει τη διεθνή προσοχή σε μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων που είχαν ως στόχο να επιβεβαιώσουν τη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πούτιν, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εκτόξευσαν με επιτυχία υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

Την ίδια ώρα, πλοία και υποβρύχια εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ Kalibr και υπερηχητικούς πυραύλους Zirkon σε θαλάσσιους και χερσαίους στόχους. Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εκτόξευση του πυραύλου Κρουζ Iskander από το χώρο δοκιμών Kapustin Yar στη νότια περιοχή Αστραχάν της Ρωσίας.

Ακόμη, η Ρωσία εκτόξευσε έναν Διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars από το Κοσμοδρόμιο Plesetsk στη βόρεια Ρωσία προς το σημείο δοκιμών Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95m εκτόξευσαν πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα για να πλήξουν στόχους στις περιοχές Pemboi και Kura.

Το πυρηνικό υποβρύχιο Karelia του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας εκτόξευσε έναν Βαλλιστικό πύραυλο Sineva στην περιοχή Kura από τα νερά της βόρειας Θάλασσας Μπάρεντς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα