Ρωσία: Έκρηξη σε νοσοκομείο αναφοράς στη Μόσχα

Ρωσία: Έκρηξη σε νοσοκομείο αναφοράς στη Μόσχα

Έκρηξη σε αγωγό παροχής οξυγόνου σημειώθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη Μόσχα. Δεν υπάρχουν τραυματίες.

Έκρηξη σε αγωγό παροχής οξυγόνου προκλήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό στην περιοχή Κομμουνάρκα της Μόσχας, χωρίς να προκληθούν πυρκαγιά ή καταστροφές, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματίες και πώς δεν επηρεάσθηκε η λειτουργία του νοσοκομείου.

Η διεύθυνση του υπουργείου υγείας της Μόσχας, με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν ασθενείς στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, ούτε υπήρξαν ζημιές όπως και ότι δεν απειλήθηκε η ζωή των ασθενών

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών η έκρηξη προήλθε από την απώλεια πίεσης σε αγωγό παροχής οξυγόνου κατά την διάρκεια εργασιών εγκατάστασης. Παράλληλα επισήμανε ότι το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη του αγωγού ανακαινίζεται και δεν έχει παραδοθεί ακόμη για χρήση.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, μόλις σημειώθηκε η έκρηξη εστάλησαν πυροσβεστικά οχήματα επί τόπου, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι σημειώθηκε πυρκαγιά καθώς έβλεπαν να βγαίνει λευκός καπνός. «Οι αυτόπτες μάρτυρες εξέλαβαν για φωτιά το οξυγόνο που έβγαινε από τον αγωγό παροχής οξυγόνου τον οποίο σημειώθηκε ρήξη», μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή το υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Στην Ρωσία έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πυρκαγιές σε νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Τον Οκτώβριο λόγω πυρκαγιάς σε νοσοκομείο απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 150 ασθενείς μετά από έκρηξη σε μονάδα παροχής οξυγόνου , ενώ τον Μάιο πέντε ασθενείς σκοτώθηκαν όταν ένας αναπνευστήρας προκάλεσε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στην Αγία Πετρούπολη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα