Ρωσία: Κατηγορεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για “ρωσοφοβία”

Ρωσία: Κατηγορεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για “ρωσοφοβία”
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν 2022 Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Στην αντεπίθεση περνά η Ρωσία κατηγορώνας το Συμβούλιο της Ευρώπης ότι είναι ένα "ρωσοφοβικό" όργανο στην υπηρεσία της Δύσης και ότι απορρίπτει τα "μαθήματα των Βρυξελλών" σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για “ρωσοφοβία” κατηγόρησε σήμερα το Συμβούλιο της Ευρώπης η Ρωσία μετά την αποπομπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας από μέλος του, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

“Λόγω της ρωσοφοβικής δραστηριότητας των Δυτικών, το όργανο αυτό έχασε τον λόγο ύπαρξής του”, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. “Θέτοντας την εξυπηρέτηση των συμφερόντων (της ΕΕ) πάνω από τους δικούς του, θεσμοθετημένους αντικειμενικούς σκοπούς, το Συμβούλιο της Ευρώπης μετατράπηκε σε πειθήνιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των δορυφόρων τους”, συνέχισε.

Η Ρωσία ήταν μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1996. Η συμμετοχή της στα κυριότερα όργανά του όμως ανεστάλη στις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η αποβολή αυτή “δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας για εμάς. Απλώς μας απαλλάσσει από το να τηρούμε διαδικασίες και υποχρεώσεις που μας είχαν επιβληθεί”.

“Η Ρωσία δεν δέχεται μαθήματα από τις Βρυξέλλες για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, συνέχισε, κατηγορώντας την ΕΕ ότι “διαπραγματεύεται εξαιρέσεις και προνομιακές απαιτήσεις” όσον αφορά τις αξίες που υπερασπίζεται “σαν να ήταν στο παζάρι”.

Η έξοδος της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης εγείρει φόβους ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα αυτή όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα