Ryanair-Προτασέβιτς: Μόνη επιλογή του πιλότου η προσγείωση στο Μινσκ

Ryanair-Προτασέβιτς: Μόνη επιλογή του πιλότου η προσγείωση στο Μινσκ
Αεροσκάφος της Ryanair 2020/Associated Press

O πιλότος της πτήσης στην οποία συνελήφθη ο Ρόμαν Προτασέβιτς απειλήθηκε με ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν στο αεροπλάνο της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και τελικά προσγειώθηκε μετά από κρατική, όπως χαρακτηρίστηκε, αεροπειρατεία στο Μινσκ έδωσε ο Μάικλ Ο Λίρι.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρίας διευκρίνισε ότι ο πιλότος της εν λόγω πτήσης δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσγειώσει το αεροπλάνο στο Μινσκ αφού σε διαφορετική περίπτωση απειλήθηκε ότι θα έμπαινε σε λειτουργία εκρηκτικός μηχανισμός.

Επίσης διέψευσε την πληροφορία ότι ο πιλότος επικοινώνησε με τη γραφεία της εταιρίας χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Μετά την προσγείωση στο Μινσκ, πάντα σύμφωνα με όσα ο λέει ο κ. Ο’ Λίρι, απομακρύνθηκαν από το αεροπλάνο ο Ρόμαν Προτασέβιτς και η μνηστή του Σοφία Σαπένγκα και άλλα τρία άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένας Ελληνας.

Επιπρόσθετα από το πλήρωμα ζητήθηκε να παραδεχθεί ότι η προσγείωση στο Μινσκ έγινε με την άδειά του, όμως τα μέλη του πληρώματος αρνήθηκαν να προχωρήσουν στην εν λόγω παραδοχή.

Από τις 23 Μαϊου και μετά ο Ρόμαν Προτασέβιτς, αντιπολιτευόμενος στο καθεστώς Λουκασένκο δημοσιογράφος, παραμένει έγκλειστος σε φυλακή της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα