Ρυμουλκήθηκε το ακυβέρνητο Costa Allegra

Ρυμουλκήθηκε το ακυβέρνητο Costa Allegra
© ALAMY

Διαβάστε για την επιχείρηση ρυμούλκησης του Costa Allegra που παρέμενε ακυβέρνητο ανοικτά των Σεϊχελών (Vid)

Ένα γαλλικό αλιευτικό σκάφος ρυμούλκησε κατά τη διάρκεια της νύκτας το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra που παρέμενε ακυβέρνητο ανοικτά των Σεϊχελών με περισσότερους από 1.000 επιβάτες, μέχρι το κοντινό νησί Ντεκρός, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

"Η ακτοφυλακή των Σεϊχελών είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι ένα γαλλικό αλιευτικό έφθασε στην περιοχή τη νύκτα και ρυμούλκησε το πλοίο μέχρι το νησί Ντεκρός", που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Μαχέ, της πρωτεύουσας των Σεϊχελών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τζόρτζιο Μορέτι, επικεφαλής ναυσιπλοΐας της εταιρείας Costa Croisieres, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, όπως και το Costa Concordia το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο, είχε ανακοινώσει χθες ότι πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, η οποία κατασβέσθηκε γρήγορα, αλλά έθεσε εκτός λειτουργίας της γεννήτριες, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι προπέλες, ο κλιματισμός και οι κουζίνες, και να παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα φώτα του πλοίου.

Η Διεθνής Ενωση Εταιρειών Κορυαζιεροπλοίων (CLIA) εξέφρασε τη λύπη της για την πυρκαγιά στο Costa Allegra . Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Ενωσης Κριστίν Ντάφι εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασε το πλήρωμα και για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

Το νέο αυτό περιστατικό σε πλοίο της Costa Croisieres συμβαίνει στη χειρότερη στιγμή για την εταιρεία, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, τη στιγμή που κατακλύζεται από μηνύσεις και αγωγές για το ναυάγιο του Costa Concordia. Μόνο στις ΗΠΑ , 39 επιβάτες ζητούν αποζημίωση ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων , ενώ πολλές άλλες έχουν κατατεθεί εναντίον του πλοιάρχου , μελών του πληρώματος και στελεχών της εταιρείας στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Un chalutier français remorque le Costa Allegra

SHARE:

24Media Network