Σαγκάη: Λειτούργησε η zero covid πολιτική; - Επιστρέφει στην κανονικότητα

Lockdown στη Σαγκάη
Lockdown στη Σαγκάη AP

Η 1η Ιουνίου αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για τον τερματισμό του lockdown στη Σαγκάη, η οποία μετά από δύο μήνες βρίσκεται πιο κοντά στη σταδιακή επιστροφή της στην κανονικότητα. Υπό έλεγχο το ξέσπασμα της Covid-19.

Πιο κοντά στη σταδιακή επιστροφή της στην κανονικότητα μετά από ένα lockdown που εφαρμόστηκε για δύο μήνες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, βρίσκεται η μητρόπολη της Σαγκάης, καθώς οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο προετοιμάζονται για τη χαλάρωση των περιορισμών σε περιοχές της κινεζικής πρωτεύουσας, δηλώνοντας σήμερα, ότι το ξέσπασμα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η Σαγκάη στοχεύει στον ουσιαστικό τερματισμό του lockdown από την Τετάρτη, μετά την χαλάρωση των περιορισμών την προηγούμενη εβδομάδα.

Κάτοικος της Σαγκάης
Κάτοικος της Σαγκάης AP

Σε περισσότερους ανθρώπους έχει επιτραπεί να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ περισσότερες επιχειρήσεις επιτρέπεται να ανοίξουν και πάλι, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι παραμένουν περιορισμένοι στα οικοδομικά τετράγωνα των κατοικιών τους, με τη λειτουργία των καταστημάτων να περιορίζεται στη διανομή προϊόντων.

Αξιωματούχοι στη Σαγκάη παροτρύνουν για τη συνέχιση της εγρήγορσης, παρά το γεγονός ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της, ζουν σε περιοχές της κατηγορίας χαμηλού κινδύνου "πρόληψης".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαγκάη, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network