Σαγκάη – Πώς περιγράφει Έλληνας το lockdown: “Τα ρομπότ επιτηρούν”

Σαγκάη – Πώς περιγράφει Έλληνας το lockdown: “Τα ρομπότ επιτηρούν”
Lockdown στη Σαγκάη AP

Κάτοικος της Σαγκάης μιλά για την καραντίνα που έχει επιβληθεί στην πόλη καθώς και για το πως βιώνουν τον εγκλεισμό με ένα παιδί 9 μηνών στο σπίτι.

Κλεισμένος επί 25 ημέρες σε διαμέρισμα στη Σαγκάη με σύζυγο και παιδί 9 μηνών, ο καθηγητής ψηφιακής διοίκησης Γιώργος Καπογιάννης δηλώνει, όσο πιο ψύχραιμα γίνεται, ότι είναι άγνωστο μέχρι πότε θα ισχύει το lockdown που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. «Ξεκινήσαμε με αυτοαπομόνωση, μετά είχαμε έξοδο ανά 48ωρο. Είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε τέσσερις ημέρες για να προετοιμαστούμε πριν από το lockdown και να προμηθευτούμε τα αναγκαία αγαθά αφού έχουμε και παιδάκι μηνών», είπε ο κ. Καπογιάννης.

«Οι κάτοικοι στην άλλη πλευρά του ποταμού δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού on line.

Δωρεάν φαγητό, κυρίως λαχανικά και γάλα, δίνουν οι κινεζικές αρχές, αφήνοντας στην είσοδο του συγκροτήματος προμήθειες που απολυμαίνονται. «Μετά κατεβαίνω με γάντια και μάσκα και τα παραλαμβάνω».

Ο ‘Ελληνας κάτοικος Σαγκάης δεν επιβεβαιώνει «ως προσωπική εμπειρία τις εικόνες με βίαια rapid», ή άλλων ακραίων καταστάσεων. Εξηγεί ότι ο διαχειριστής του συγκροτήματος όπου ζουν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενημερώνει για το πότε πρέπει να διαξαχθούν νέα rapid test ή μοριακά με προθεσμία για να κοινοποιηθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα.

Με ειδίκευση στην τεχνολογία, ο κ. Καπογιάννης μιλάει θετικά για τα ρομπότ που επιτηρούν το lockdown και κλείνει αναφέροντας ότι υπάρχει και πενταψήφιο τηλέφωνο «έκτακτης ανάγκης».




Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα