Σαλβίνι για Κορονοϊό: Ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας για την αντιμετώπισή του

Σαλβίνι για Κορονοϊό: Ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας για την αντιμετώπισή του
Ο Ματέο Σαλβίνι σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη AP

ο Ματέο Σαλβίνι ζήτησε παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και σύσταση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», στο πλαίσιο διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι μετέβη σήμερα Πέμπτη στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο αρχηγός της Λέγκα με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συνολική διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και ζήτησε την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και της κυβέρνησής του.

Στόχος του, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», με διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον επόμενο Οκτώβριο.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροδεξιάς συμμαχίας βλέπουν θετικά την πρόταση αυτή, ενώ διατεθειμένος να την συζητήσει δείχνει και ο προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αρχηγός του μικρού κόμματος «Ζωντανή Ιταλία».

Κάθετα αντίθετα είναι τα Πέντε Αστέρια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

«Εμείς θέλουμε να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η Ιταλία και με τον Κόντε στην πρωθυπουργία αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί», υπογράμμισε ο Ματέο Σαλβίνι μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας και υποστηρίζοντας πως αυτή θα επιδεινωθεί περαιτέρω εξαιτίας του κορονοϊού.

«Η κυβέρνησή μου είναι και θα παραμείνει ενωμένη», απάντησε με νόημα ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα