Σε κίνδυνο δυο πλεούμενα με μετανάστες στα ανοικτά της Μάλτας

Σε κίνδυνο δυο πλεούμενα με μετανάστες στα ανοικτά της Μάλτας
Βάρκα με μετανάστες στη Μεσόγειο AP

Οι 140 επιβαίνοντας στις παραφορτωμένες βάρκες κινδυνεύουν να πνιγούν, καθώς βάζει νερό και η μηχανή της έχει σταματήσει.

Δύο βάρκες που πλέουν στη Μεσόγειο – εντός των χωρικών υδάτων της Μάλτας – με 95 και 45 επιβαίνοντες αντίστοιχα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή, κατά τις πληροφορίες μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Alarm Phone στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, οι 95 άνθρωποι στη μία από τις παραφορτωμένες βάρκες σε ζώνη έρευνας και διάσωσης που υπόκειται στην ευθύνη των αρχών της Μάλτας κινδυνεύουν να πνιγούν, καθώς βάζει νερό και η μηχανή της έχει σταματήσει.

Η οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε για να προσφέρεται βοήθεια σε πρόσφυγες μετανάστες που κινδυνεύουν στη Μεσόγειο, τόνισε πως ούτε οι αρχές της Μάλτας, ούτε οι αρχές της Ιταλίας απάντησαν στα τηλεφωνήματά της.

Σύμφωνα με την Alarm Phone, οι άνθρωποι που επιβαίνουν σε αυτή τη βάρκα είπαν απλά «πεθαίνουμε».

Η οργάνωση ανέφερε ότι επιβαίνοντες στο δεύτερο πλεούμενο, επίσης εντός της ζώνης έρευνας και διάσωσης υπ’ ευθύνη των αρχών της Μάλτας, επικοινώνησαν μαζί της και ζήτησαν βοήθεια τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα