Σεισμοί στο Αφγανιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί – Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Διαβάζεται σε 2'
Αφγανιστάν
Καταστροφές από τον σεισμό στο Αφγανιστάν (Αρχείου) AP Photo

Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το Αφγανιστάν. Χωριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά ενώ εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το Σάββατο (7/10) το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή (8/10), ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

“Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Καριμί, εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός ανέρχεται σε “πάνω από 1.000 νεκρούς”. O αριθμός των τραυματιών είναι αδύνατον να υπολογιστεί με ακρίβεια, ωστόσο αναφέρεται ότι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Οι χθεσινές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σε απόσταση 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χεράτ, με μια από αυτές να έχει μέγεθος 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Νωρίτερα, τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν λόγο για 320 νεκρούς ενώ τοπικός αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε στον Guardian ότι “ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος” καθώς και ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

“Το Ισλαμικό Κράτος κάνει ό,τι μπορεί, αλλά θα χρειαστούμε και βοήθεια”, ανέφερε.

Χάρτης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του USGS έδειξε επτά σεισμούς στην περιοχή, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τα 6,3 Ρίχτερ.

Η πόλη Χεράτ είναι αυτή που δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, με τα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα να είναι αποκαλυπτικά της καταστροφής, καθώς τα περισσότερα κτίρια της πόλης έχουν καταρρεύσει και οι δρόμοι έχουν διαλυθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian “δεκάδες χωριά έχουν ισοπεδωθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα