Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Κούβα – Τρόμος στην Καραϊβική

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Κούβα – Τρόμος στην Καραϊβική
AP

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Ηρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι σε Κούβα, Ονδούρα, Μεξικό, Μπελίζ, Τζαμάικα και νησιά Κέιμαν.

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κούβας και της Τζαμάικας. Σύμφωνα με το Αμερικανό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η δόνηση ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμός στην Κούβα

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός Κούβα 7,7

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές σε κάποιο από τα δύο νησιά.

Εν τω μεταξύ ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης. «Η απειλή για τσουνάμι που συνδέεται με αυτό τον σεισμό έχει περάσει και δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος», τόνισε το Κέντρο.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Τζαμάικας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Έγινε επίσης αισθητή στην Αβάνα και σε επαρχίες της Κούβας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στο Μαϊάμι με αποτέλεσμα να εκκενωθούν κτίρια.

Τα νησιά Κέιμαν μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ Naomi Yamamoto/twitter

 

Για τον πανίσχυρο σεισμό σχετική ανάρτηση έκανε στα social media και ο καθηγητής σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα