Σιάτλ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές και άνοιξε πυρ

Σιάτλ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε διαδηλωτές και άνοιξε πυρ
Σιάτλ: Οδηγός επιτίθεται κατά πλήθους διαδηλωτών - Πυροβολεί έναν εξ' αυτών Twitter

Ένας άνδρας στον Σιάτλ επιτέθηκε κατά πλήθους διαδηλωτών με το όχημα του, ενώ σύμφωνα με τις αρχές πυροβόλησε έναν εξ' αυτών. Βρίσκεται υπό κράτηση και το όπλο του κατασχέθηκε.

Κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο Σιάτλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ένας άνδρας φέρεται να επιτέθηκε σε πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο στην διασταύρωση των οδών 11η και Pine, στην περιοχή του Κάπιτολ Χιλ. Ο οδηγός του μαύρου σεντάν αφού “έριξε” το όχημα στους διαδηλωτές εξήλθε, πυροβολώντας έναν εξ’ αυτών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε. Το θύμα του πυροβολισμού, ένας άνδρας μεταξύ των 25-30 ετών έχει μεταφερθεί στο Harborview Medical Center, με τραύματα στο χέρι, σε σταθερή κατάσταση.

Το σημείο αποτελεί τόπο διαμαρτυριών και έντονων διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τις τελευταίες ημέρες. Μια ώρα νωρίτερα από το περιστατικό, η δήμαρχος Jenny Durkan είχε ανακοινώσει πως η αστυνόμευση στην περιοχή θα μειωθεί.

Διαδηλωτές και άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο κατέγραψαν τη βίαιη επίθεση.

Η στιγμή σύλληψης του δράστη:

Η Μινεάπολη δεσμεύεται να “διαλύσει” την αστυνομία της

«Δεσμευόμαστε να διαλύσουμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας όπως τις γνωρίζουμε στη Μινεάπολη και να οικοδομήσουμε από κοινού με τους πολίτες μας ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας που θα εγγυάται αληθινά την ασφάλεια του πληθυσμού μας», δήλωσε η Λίσα Μπέντερ, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολης στο CNN. Τα εννιά από τα 12 μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολης τάχθηκαν χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) υπέρ της διάλυσης της αστυνομίας, ανέφεραν ΜΜΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα