Σίνζο Αμπε: Παραιτήθηκε με “συγγνώμη” ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Σίνζο Αμπε: Παραιτήθηκε με “συγγνώμη” ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
O παραιτηθείς Πρωθυπουργός AP

Εμφανώς καταβεβλημένος, ο Σίνζο Αμπε ανακοίνωσε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ιαπωνίας. Γιατί ζήτησε συγγνώμη.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε προχώρησε, όπως είχε προαναγγελθεί, στην ανακοίνωση της παραίτησής του εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας του.

Ο Ιάπωνας πολιτικός ζήτησε συγγνώμη “από τα βάθη της καρδιάς του” από τους πολίτες επειδή δεν στάθηκε ικανός να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Άμπε, ο πρωθυπουργός με την πιο μακροχρόνια θητεία στην ιστορία της Ιαπωνίας, δήλωσε πως δεν έγκειται σ’ αυτόν να ορίσει τον διάδοχό του, σχόλιο που υπογραμμίζει την αναταραχή που επικρατεί στο κυβερνών φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα σχετικά με τη διαδοχή του.

“Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του πρωθυπουργού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άμπε, εξηγώντας πως επιδεινώθηκε η ελκώδης κολίτιδα, η χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

Ο Άμπε διευκρίνισε πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται γύρω στα μέσα του περασμένου μήνα και πως δεν θέλει το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα