Συρία: Ισραηλινή επίθεση με ρουκέτες – Νεκροί τρεις στρατιώτες

Συρία: Ισραηλινή επίθεση με ρουκέτες – Νεκροί τρεις στρατιώτες
Επίθεση με ρουκέτες στη Συρία (Αρχείο) AP

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την επίθεση, η οποία έγινε όπως αναφέρει σε αντίποινα μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Τρία στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση στη συριακή επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της εμπόλεμης χώρας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτιστεί «ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό, η επίθεση πιθανόν εξαπολύθηκε από τον εναέριο χώρο του κατεχόμενου τμήματος του Υψιπέδου του Γκολάν. Συστοιχίες του συριακού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν μερικούς πυραύλους. Η επίθεση προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την επίθεση, η οποία έγινε όπως αναφερει σε αντίποινα μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αραβόφωνου εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ στο Twitter, η επιδρομή έγινε σε αντίποινα «για αυτό που έκαναν» το Ιράν και η Συρία, ότι δηλαδή «τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή Άλφα για να πλήξουν ισραηλινούς στρατιώτες», ενώ «αυτό που κάναμε εμείς» ήταν «να πλήξουμε θέσεις της ιρανικής δύναμης Κουντς και των συριακών ένοπλων δυνάμεων».

Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι τρία στελέχη των συριακών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σε «ισραηλινή επίθεση» στη Δαμασκό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα