Σκωτία: Πατέρας 13 παιδιών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Σκωτία: Πατέρας 13 παιδιών βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό
Facebook / Hann Family

Λόγω της καραντίνας, στο σπίτι της πολυμελούς οικογένειας Hann προέκυπταν συχνά διαμάχες. Το τεταμένο κλίμα ωστόσο υποχώρησε όταν ανακοινώθηκε ότι ο πατέρας είναι θετικός στον κορονοϊό.

Η οικογένεια του Roy και της Emma Hanns από το Dundee είναι γνωστή ως μία από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Σκωτίας, δεδομένου ότι το ζεύγος έχει αποκτήσει συνολικά 13 παιδιά, δέκα από τα οποία μένουν μαζί του στο σπίτι τους. Όταν ανακοινώθηκε η καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, στο σπιτικό των Hanns ήταν επόμενο να προκύψουν αρκετές διαμάχες κατά τη συγκατοίκηση.

Το τεταμένο κλίμα ωστόσο υποχώρησε όταν η οικογένεια κλήθηκε την Πέμπτη να αντιμετωπίσει μια δυσάρεστη είδηση: o πατέρας της φαμίλιας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Παρουσίασα πριν λίγες ημέρες τα συμπτώματα της νόσου, τα οποία είνα πολύ ήπια» είπε στο BBC ο Roy Hanns, ο οποίος εργάζεται ως νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Ninewells. «Ήμουν πραγματικά έκπληκτος όταν βγήκα θετικός. Συναναστρέφομαι με πολλούς ασθενείς της Covid-19, αλλά φοράω προστατευτικό εξοπλισμό και στην κλινική μου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις διαγνωστικές εξετάσεις για τον ιό. Τόσο που αστειευόμαστε στη δουλειά ότι πιο πιθανό να κολλήσουμε σε σούπερ μάρκετ (παρά εδώ)» πρόσθεσε.

Το νοικοκυριό των Hann έχει τεθεί σε καθεστώς αυστηρής καραντίνας 14 ημερών, ενώ ο 50χρονος Roy – ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 2 – θα απομονωθεί για επτά ακόμα ημέρες.

Όταν ανακοινώθηκε στα παιδιά ότι ο πατέρας τους ήταν θετικός, υπήρξε μια στιγμή αμηχανίας αλλά στη συνέχεια επικράτησε το αίσθημα να μείνει η οικογένεια ενωμένη, ανέφερε η μητέρα Emma Hann.

Οι ηλικίες των παιδιών των Hann κυμαίνονται από πέντε έως 28 ετών. Η οικογένεια αγοράζει εβδομαδιαίως για τις ανάγκες της 23 λίτρα γάλα, 21 φραντζόλες ψωμιού και πέντε μεγάλα κουτιά δημητριακών.

«Είμαστε μια πολυμελής οικογένεια και τα μέτρα πρόληψης και κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν εφαρμοστεί αποτελούν συχνά πρόκληση για εμάς» δηλώνει η Emma. «Στο σούπερ μάρκετ μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο τρία τεμάχια από κάθε αντικείμενο, που σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε πιο συχνά και άρα να εκτιθέμεθα περισσότερο».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα