Σκοτσέζικο ντους: Ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Κιμ στη Σιγκαπούρη

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε τηλεοπτικούς δέκτες της Ν. Κορέας
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε τηλεοπτικούς δέκτες της Ν. Κορέας AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, πως θα γίνει η συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στις 12 Ιουνίου.

Η Βόρεια Κορέα επιθυμεί την αποπυρηνικοποίηση, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε επίσης ότι η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξαχθεί όπως προβλεπόταν αρχικά, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

"Πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι μια πολύ επιτυχημένη, τελικά μια επιτυχημένη διαδικασία", είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον κήπο του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βορειοκορεάτη στρατηγό, το "δεξί χέρι" του Κιμ, Κιμ Γιονγκ Τσολ.

ADVERTISING

Αναφερόμενος στην επιστολή που του παρέδωσε ο τελευταίος, είπε ότι η παρουσίαση αυτή κατέληξε να γίνει μια "μακρά συνομιλία". Χαρακτήρισε δε "πολύ ωραίο, πολύ ενδιαφέρον γράμμα" την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters όμως λίγο αργότερα, σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, είπε ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη αυτήν την επιστολή.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι δεσμευμένος στην αποπυρηνικοποίηση της χώρας τουο. "Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε μια σχέση και θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου", συνέχισε.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ "βοήθησε αρκετά" ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνάντησή του με τον Κιμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όλοι θέλουν να συναντήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Διπλωματικός πυρετός για τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ

Συνάντηση Τραμπ-Κιμ: Αμερικανοί διπλωμάτες έφτασαν στη Βόρεια Κορέα

SHARE:

24Media Network